SMSlån utan ränta

Att låna pengar utan att behöva betala ränta kan låta som en riktig dröm, men också något som aldrig kommer att hända i det verkliga livet. Majoriteten av alla människor är väl medvetna om den ränta som finns på alla lån man kan tänka sig. Räntan ska betalas varje månad och ibland kan den vara överdrivet hög. Detta stämmer på en viss plan, men inte på alla. Ja, majoriteten av alla lån kommer med en ränta, men det finns faktiskt lån som också är helt räntefria. Ett exempel på en låneform där du kan låna utan ränte är t.ex. smslånet. Precis som det också är möjligt att hitta SMS-lån med låg ränta.

Vad är ett smslån?

Innan du ansöker om ett smslån är det viktigt att du är införstådd med vad ett smslån faktiskt är. Enkelt förklarat kan man säga att ett smslån är ett lån som erbjuder låntagaren ett mindre belopp pengar med blixtsnabb utbetalning. Orsaken till varför låneformen har fått sitt namn beror på att man förr kunde ansöka med hjälp av sms. Idag är det ytterst få som använder sms-funktionen och väljer istället att ansöka via nätet. Det är tack vare internets tillgänglighet som många har bytt tillvägagångssätt, men lånet har fortfarande fått behålla sitt ursprungliga namn.

Villkoren för smslån har förändrats mycket genom åren. När smslån var nytt på marknaden kunde man som mest låna cirka 3 000 kronor. Dessa pengar skulle man betala tillbaka inom loppet av 30 dagar. Idag kan du låna mycket högre belopp än så, men återbetalningstiden är vanligtvis densamma. I vissa fall och för den med bra kreditvärdighet finns det möjlighet att ta ett smslån på 90 dagar. Det är dock upp till banken att avgöra vilken löptid som just du kommer att få.

Smslån utan ränta

Det är fullt möjligt att ansöka om ett smslån och få lånet helt utan ränta. Det är inte helt ovanligt att långivare och banker erbjuder det första smslånet räntefritt, som en typ av välkomsterbjudande. Det betyder att ditt första lån hos aktören kommer utan ränta. Dock kan det fortfarande finnas andra avgifter som du behöver vara medveten om.

Ett smslån utan ränta är således exakt vad det låter som. Du ansöker om lånet via sms eller över nätet och inväntar därefter ditt lånelöfte. När du har signerat lånelöftet så har du pengarna utbetalda samma dag, ibland med bara några minuters väntetid. Det som skiljer lånet från andra lån är dock att det inte finns någon ränta. Det här är ett mycket bra alternativ för den som är i behov av snabba pengar och som kommer att kunna hålla den löptid som sätts ut. Se därför till att du läser igenom lånevillkoren noga innan du väljer att acceptera lånet. Känner du dig osäker på vad som gäller kan du även vända dig direkt till aktören och rådfråga vilka avgifter som kan tillkomma.

Dolda kostnader

Det är inte helt ovanligt att aktörer som erbjuder smslån utan ränta har många andra avgifter som är dolda. Det kan t.ex. handla om administrativa avgifter eller fakturaavgifter för att väga upp för avsaknaden av en ränta. Det är naturligtvis inte roligt att bli överraskad med dolda avgifter om man tror att man har gjort en riktigt bra låne-deal. Därav ska du inte bara titta på de villkor och avgifter som presenteras för dig, utan även läsa igenom de fullständiga allmänna villkoren. Det är naturligtvis även viktigt att du betalar av ditt lån i tid för att du ska slippa räntan. Det kan nämligen vara så att ditt lån endast är räntefritt om du håller löptiden och betalar av lånet i tid. Går du över tiden finns det risk för att banken eller långivare kommer att lägga på en ränta.